Turistik mekanlar türkiye'de

1. PAMUKKALE

Türkiye'de turistik yerler

Türkiye'deki turist mekanları bu doğal bir olgunun sonucudur ve pek çok ziyaretçinin gözlerine el koymaktadır. Bir bakışa bakarsanız, bu pamukkale pamuklu bir saraya benziyor, çünkü hepsi beyaz, Pamukkale beyaz taşlardan oluşuyor 😮 Pamukkale'ye gelen gezgin, üzerinde yürüdüklerinde çok yumuşak olduğu için kara basmak gibi olduğunu söylüyor. Pamukkale'de, bir emmek için kullanabileceğiniz doğal kaplıca havuzlarını kolayca bulabilirsiniz. En ünlü havuzlardan bir tanesi genellikle sağlık havuzu olarak kullanılan Hierapolis havuzudur.

2. İSTANBUL

İstanbul şehri, Türkiye Turizm

İstanbul, yabancı ülkelerin meşhur kentlerinden biridir. Kentin güzel mimarisi olan yapıları var. İstanbul'da Osmanlı imparatorunun ikametgahı Topkapı Sarayı var. Mavi Maske iç tasarım ve dış cami, tüm nüansları mavidir. Bir zamanlar bir kilise olan ve daha sonra Müslümanlar tarafından ibadete dönüştürülen Aya Sopha da var. Bir sürü şey

3. HAGIA SOPHIA

Turistik Yerler Türkiye

Bu Ayasofya eski bir ortodoks kiliseydi. Ancak, İstanbul Osmanlı imparatorunun egemenliğine girdikten sonra ortodoks kilise camiye dönüştürüldü. Dolayısıyla, buraya gelip gelmeyeceğinizi merak etmek zorunda değilsiniz, kilise ve cami tarzı bina tarzı 2 bina bulacaksınız. Ancak, İstanbul Sultanahmet Camii'ni yaptırdıktan sonra, caminin yakınında bulunan Ayasofya müzeye dönüştü. Artık Ayasofya cami ya da kilise değil, bir sürü Türk tarihi tutan bir müzedir.

4. Selçuk

Selçuk, Türkiye Turizm

Selçuklu kentinde, Roma zamanlarında ve antik Yunan'da tarihin kalıntılarını görebilirsiniz. Türkiye'ye yaptığınız tatile ek olarak, ülkede tarihi bir turizm merkezi olarak da ziyaret edebilirsiniz. Selçuk şehrinde ünlü Celcius Kütüphanesi'ni Türkiye'de uzun süre ziyaret edebilirsiniz. Arthemis Tapınağı, Büyük Tiyatro ve Teras Evi de bulabilirsiniz. Tüm tarihi eserler, Selçuk'un tam şehrindeki Efes Arkeolojik Alanı adı verilen gezgin yerinde toplanır.

5. KONYA

Konya, Türkiye, Görülecek Yerler, Tatil

Konya, dini mekanlar yapabileceğiniz Türkiye'deki turistik yerlerden biridir. Orada sadece Türkiye'nin güzelliğinden zevk alamazsınız, ayrıca yer hakkında yeni bilgiler edinebilirsiniz. Konya'yı ziyaret ederseniz, basit bir mimari tasarıma sahip sade binaları görebilirsiniz, iyi loh 😀 Türkiye'deki turistik mekanlardan biri de, aynı zamanda ünlü Müslüman Türk şairine, yani Türk turkuaz dansının yaratıcısı olan Jalaludin Rumi'ye hac yolculuğunuz da yapabilirsiniz. dünyanın köşeleri ile ünlüdür.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

FANTASY SURFER: PORTUGAL PREVIEW

Wales, the Epic Land!

Manfaat Olahraga Surfing